Фестиваль Ulichnaya Eda, запланований на 28 та 29 березня, переносять на невизначений термін. Про це організатори повідомили The Village Україна.

«Я вважаю, що безпека людей завжди повинна бути на першому місці. Наші фестивалі збирають до 15 тисяч гостей з різних куточків України, і ми не готові піддавати їх, нехай і мінімальній, загрозі», – каже Роман Тугашев, засновник і СЕО фестивалю.

У рішенні перенести відкриття сезону спиралися і на закордонний досвід: у Польщі також перенесли фестивалі та інші івенти на невизначений термін, щоб убезпечити громадян.

«Усі матеріальні наслідки скасування заходів у таких випадках другорядні, адже головною цінністю тут виступає здоровя їх відвідувачів», – пояснює Тугашев.

Надалі територія фестивалів Ulichnaya Eda буде ретельніше укомплектована антисептичними засобами, додає він.

У звязку з карантином першу весняну барахолку «Кураж», яка мала відбутись 14-15 березня, теж скасували.

Які події в Києві скасують бо перенесуть через коронавірус

Читати


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЧИ МОЖУТЬ ЗАРАЗИТИ НАС ЛЮДИ, ЕВАКУЙОВАНІ З КИТАЮ?


У грудні 2019-го в китайському місті Ухань зареєстрували перші випадки захворювання на коронавірус. Станом на 6 березня на коронавірус захворіли вже 102 тисячі людей у 92 країнах світу. Найбільше випадків у Китаї − 80 тисяч.

Перший випадок зараження коронавірусом в Україні виявили у Чернівцях. Наразі це єдиний такий випадок в країні.

Уряд запровадив карантин в Україні на 3 ТИЖНІ у звязку з поширенням коронавірусу, а КМДА − з 12 березня до кінця місяця.

Фото: Ulichnaya Eda