Вчені з Китаю помітили зміни у симптомах зараження коронавірусом. Ті, хто захворів на коронавірус пізніше, мають слабше виражені симптоми ніж ті, хто захворів спочатку, йдеться у повідомленні Social Science Research Network.

Дослідники провели експеримент: взяли 89 пацієнтів Народної лікарні Уханьского університету і розділили їх на 2 групи. У першу групу помістили 31 хворого, який заразився з 16 по 22 січня, у другу – 58 людей, які захворіли з 23 по 29 січня.

Більшість пацієнтів першої групи мали слабкість, біль у м'язах, а також виділення мокротиння. У хворих з другої групи ці симптоми були відсутні або були виражені слабше. Інші симптоми як кашель, нудота, діарея і тяжкість у грудях у пацієнтів з обох груп співпадали.

Вчені вважають, що коронавірус нового типу може поступово трансформуватися в вірус, схожий на грип. Довгий час він може «спати» в організмі, додають дослідники.


ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

ЧИТАЙТЕ, ЧИ МОЖУТЬ ЗАРАЗИТИ НАС ЛЮДИ, ЕВАКУЙОВАНІ З КИТАЮ?


У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

3 березня в Україні зафіксували ПЕРШИЙ ВИПАДОК КОРОНАВІРУСУ: хворого виявили у Чернівцях.

Станом на 6 березня на коронавірус, за даними ВООЗ, захворіли вже 102 тисячі людей у 92-х країнах світу. Найбільше випадків у Китаї (80 тисяч).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі