На Подільській набережній хочуть створити громадський простір на місці промислових і складських територій, повідомив головний архітектор Києва Олександр Свистунов.

За генеральним планом ділянка належить до територій громадської забудови, а гранична висота будинків не повинна перевищувати 27 метрів.

 Водночас на цій території рекламується ЖК «Новий Поділ» від Saga Development, пишуть «Наші гроші».

У Департаменті містобудування та архітектури розповіли, що видали замовнику лише умови на проєктування, і житловий комплекс на території не передбачений.

«Умови на проєктування − це один з перших етапів. Ми їм описуємо, в яких рамках має бути здійснене проєктування. Вони роблять проєкт, показують його і узгоджують. У цього будівництва ще немає дозволу, немає документальних підтверджень», − розповіли The Village Україна в департаменті.

У департаменті пояснили, що будівництво планують в історичній частині міста, тому воно має бути узгоджене з Мінкультом та Департаментом культурної спадщини. Після цього дозвіл на будівництво видає Державна архітектурно-будівельна інспекція.

«Проєкт є, презентація є, але Департамент архітектури нічого не знає. Там громадська забудова, не має бути житла. Ми чекаємо, що їм видасть ДАБІ. На цій території не може бути ЖК. Максимум, що там може бути, це торговий центр, але до 27 метрів», − пояснили у департаменті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації: ЖК «Новий Поділ»