У травні дорожники почнуть асфальтувати дорогу на Подільсько-Воскресенькому мості, розповів міський голова Києва Віталій Кличко.

Зараз будівельники бетонують встановлений два тижні тому прогін мосту з боку Троєщини. «Кілька тижнів тому фахівці встановили 70-тонні балки нової частини мостового переходу через Русанівське озеро. Також розпочали встановлення на цих балках бетонних плит та їх укріплення. Нам залишилося ще метрів 200 і ми вийдемо на роботи з будівництва з’їздів», розповів Кличко.

За словами Кличка, триває будівництво заїзду на мостовий перехід з вулиці Верхній Вал. Там фахівці встановили в проєктне положення металоконструкцію прогонової будови вагою у 500 тонн.

Встановлена металоконструкція стане основою повороту з Верхнього Валу на міст. Залізобетонні опори мостового переходу через Дніпро в цьому місці вже збудували.

На початку літа розпочнуть встановлювати ванти на аркову конструкцію мосту. Далі повністю демонтують нижню частину тимчасових опор і міст «стане» на своє місце.


Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 60 тисяч авто на добу. Це суттєво розвантажить дороги Києва. Сьогодні добова інтенсивність руху автотранспорту п’ятьма мостами через Дніпро у Києві складає близько 300 тисяч авто. І в «часи пік» пропускна спроможність мостів перевищується майже втричі