Міністерство охорони здоров’я України перевіряє на коронавірус чотирьох людей, пише «Укрінформ» з посиланням на головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

«На даний момент вже проведено вісім тестів на коронавірус, вони були негативні. Зараз в лабораторії розпочато аналізи ще на чотири підозри. Три з міста Києва, і одна з Чернівецької області. У місті Києві ця підозра зафіксована в іноземців, які перебували на території України та звернулися по медичну допомогу. В Чернівцях це людина, яка повернулася з Італії», – розповів Ляшко.

1 березня завершилося тестування на коронавірусну інфекцію трьох зразків з Івано-Франківської області, Кропивницького та Києва. Усі три дослідження показали негативні результати, тобто ні в кого з них немає коронавірусної інфекції.


 У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

 Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які прилетіли з Китаю, перевіряють медики. В Україні ніхто не інфікувався новим вірусом, втім у двох українців виявили коронавірус з Китаю: вони є членами екіпажу лайнера в Японії.

 ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

 ЧИТАЙТЕ, ЧИ МОЖУТЬ ЗАРАЗИТИ НАС ЛЮДИ, ЕВАКУЙОВАНІ З КИТАЮ?