Перша черга капітального ремонту фітнес-парку «Лебедине» біля метро  «Харківська» триватиме до кінця 2021 року на площі 3,7 гектарів, повідомили у «Київзеленбуді». Загальна площа парку – 19,15 га.

Вже розчистили територію, провели санітарну обрізку дерев. Облаштували центральний вхід, алею та прогулянкову площу з фібробетону, яка має зелені острови з газонами та декоративним обрамленням.

Центральну площу перетинає велодоріжка з регульованим рухом пішоходів, що є частиною загальної веломаршруту навколо всього парку.

Встановлено парапетні лави, створені інклюзивна фітнес-зона та поліфункціональне поле для волейболу та баскетболу з гумовим покриттям.

У травні буде облаштовано скейт-парк, два дитячих ігрових майданчики, в тому числі, й інклюзивний. Також встановлять 32 ліхтаря, частково влаштують поливо-зрошувальну систему.

 Що ще планують зробити у першій черзі: прокласти 5862 квадратних метри прогулянкових доріжок та 900 метрів веломаршруту по периметру парку, збудувати вбиральню та будинок садівника, насосну станцію поливу, завершити роботи із освітлення, встановити камери відеоспостереження та сигнальні кнопки. Проєктом також передбачено створити лекторій – понтонний острів на воді. Передбачена також зона для тренування і вигулу собак.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: «Київзеленбуд»