Прибудову на даху столітнього будинку за адресою Саксаганського, 43-Б почали демонтувати, розповів радник міського голови Києва Максим Бахматов.

«Власниця квартири у будинку на вулиці Саксаганського, 43-Б, що є пам’яткою архітектури, незаконно здійснювала на даху над своїм помешканням будівельні роботи – надбудову нового поверху», – розповів Бахматов.

24 лютого керівна компанія Голосіївського району демонтувала перегородку на горищі будинку. Утім, уночі власник знову звів її. Зараз демонтаж розпочато знову.

«Власниця квартири у будинку XIX століття не має жодних дозволів на зведення надбудови на пам’ятці архітектури. Більше того, її сусіди скаржаться, що у будинку вже пішли тріщини. Також нарікають, що власниця знесла оригінальні дерев’яні перекриття та змінила розведення гарячої води на горищі», – розповів Максим Бахматов.

Наразі готують матеріали для подачі в прокуратуру та поліцію.


Нагадаємо, у департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА відповіли, що дозволів на будівництво не видавали: «Департамент не видав та не реєстрував документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт зі спорудження додаткового поверху та ремонту покрівлі будинку 43-Б на вулиці Саксаганського у місті Києві».

Будинок на вулиці Саксаганського, 43-Б є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташовується у межах центрального історичного ареалу Києва.

Фото: КМДА / Facebook