У Києві з серпня 2019 року встановили 2 600 контейнерів для роздільного збору сміття – для пластику, паперу та скла. Ще близько 500 старих контейнерів замінили на нові й сучасні, повідомили The Village Україна у КМДА.

Вивезенням цих відходів займається комунальне підприємство «Київкомунсервіс», воно працює із шістьма підрядниками: ПрАТ «Київспецтранс», ТОВ «Селтік», ТОВ «Спецкоммунтехника», ДП «Фірма «Альтфатер Киев», ТОВ «Крамар Рисайклинг» і ТОВ «Фірма «Володар-Роз».

Зібрані відходи їдуть на сортувальні лінії, що є на виробничих базах підрядників. Там сміття сортують і відсилають на переробні підприємства – склозаводи, потужності з переробки пластику тощо.

«Кожну окремо зібрану фракцію транспортує окремий сміттєвоз. Також зараз підприємство планує придбати додаткові сміттєвози для окремих фракцій і має намір переоснастити деякі авто, щоб возити кілька фракцій в одному сміттєвозі», – пояснюють у КМДА.

За чотири місяці 2019 року в Києві відіслали на переробку 6,3 тисячі кубометрів пластику, скла, паперу та іншої вторсировини.


 У лютому в місті встановили 55 нових контейнерів для роздільного збору відходів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА