З 1 квітня для разового проїзду в громадському транспорті Києва потрібно буде придбати QR-квиток, нагадують у КМДА.

Придбати разовий QR-квиток можна через інтернет і в терміналах. Використовувати його можна в метро та у наземному міському транспорті (в автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці). Термін дії такого квитка становить 15 діб.

Одноразовий QR-квиток можна видруковувати або використовувати в електронному форматі – на екрані смартфона. Квиток з QR-кодом потрібно піднести до дзеркальної частини валідатора та дочекатися звуку.

Придбати разовий QR-квиток можна:

  • у додатку Kyiv Smart City – розділ «Придбати QR-квиток»;
  • в особистому кабінеті киянина за посиланням;
  • у терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click;
  • за допомогою чат-ботів Kyiv Pay Bot і KyivMetroBot у Telegram та Facebook;
  •  на станціях метро «Академмістечко», «Берестейська», «Шулявська», «Вокзальна», «Університет», «Театральна», «Хрещатик», «Арсенальна», «Дніпро», «Гідропарк», «Дарниця», «Лісова», «Героїв Дніпра», «Почайна», «Майдан Незалежності», «Льва Толстого», «Палац Україна», «Либідська», «Голосіївська», «Васильківська», «Сирець», «Золоті Ворота», «Кловська», «Славутич», «Осокорки», «Харківська», «Вирлиця», «Червоний хутір» – у терміналі самообслуговування або у касі станції.

Єдиний електронний квиток планували ввести у другому кварталі 2018 року. Проте згодом запуск перенесли на 14 липня. Врешті е-квиток запустили в тестовому режимі з 1 листопада 2018 року.

Повноцінно електронний квиток запрацює з 1 квітня 2020 року.

The Village Україна дізналися, для чого впроваджують електронний квиток і скільки коштуватиме проїзд.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі