Будівництво нової гілки метро на Троєщину почнуть, коли буде добудований Подільсько-Воскресенський міст і ним відкриють рух автотранспорту. Про це в ефірі телеканалу «Україна-24» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Відкрити Подільсько-Воскресенський міст для авто планують до кінця 2020 року. На його добудову виділять майже три мільярди гривень з міського бюджету.

«Ми взяли на себе це зобов’язання. Бо плани будівництва мосту були ще з далекого 1979 року. А почали будувати його у 2003-му. І два роки тому ми почали активно зводити цей об’єкт... до кінця цього року ми відкриємо автомобільне сполучення ним. Метро на Троєщину – це питання найближчих 4-5 років», – коментує Кличко.

Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту / Кличко – мер

На Подільсько-Воскресенському мосту облаштують шість смуг для автомобільного руху та дві залізничні колії для метро на нижньому ярусі. Пропускна спроможність нового мосту становитиме 60 тисяч авто на добу згідно з проєктом. 


Подільсько-Воскресенький міст має з’єднати Поділ із Райдужним масивом. Будівництво почали у 1993 році, запуск мосту постійно переносять. Його загальна довжина становить близько 7 з половиною кілометрів.

У серпні на мосту демонтували тимчасові опори, які підтримували конструкцію мосту.

До кінця року мостом планують запустити автомобільне сполучення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі