На столітньому будинку за адресою Саксаганського, 43-Б почали зводити надбудову, повідомив The Village Україна мешканець будинку Юрій Хорунжий.

«Умільці вирішили, що треба добудувати ще один поверх зверху будинку, якому вже більше як 100 років. Поліція і прокуратура ігнорує звернення мешканців, нові власники квартири на останньому поверсі відмовляються показувати будь-які документи й дозволи на будівництво. А по будинку вже почалися з’являтися тріщини», – розповів Юрій Хорунжий.

Власники квартири, що почали зводити надбудову, стверджують, що мають дозвіл від керівної компанії Голосіївського району. Щоправда, лише на ремонт даху над своєю квартирою, без втручання в конструкцію будинку, пише «Хмарочос».

На запит мешканців у департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА відповіли, що дозволів на будівництво не видавали: «Департамент не видав та не реєстрував документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт зі спорудження додаткового поверху та ремонту покрівлі будинку 43-Б на вулиці Саксаганського у місті Києві».

Також у КМДА повідомили, що почали перевірку законності будівництва.

Крім того, у департаменті охорони культурної спадщини КМДА додали, що до них не надходила на перевірку проєктна документація щодо будівництва. Департамент виніс власниці квартири припис про припинення робіт і надання КМДА дозволів щодо будівництва.


Будинок на вулиці Саксаганського, 43-Б є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташовується у межах центрального історичного ареалу Києва.

Фото: Юрій Хорунжий / Facebook