З 1 квітня 2020 року в метро та наземному транспорті Києва для оплати проїзду діятиме єдиний електронний квиток, пише КМДА.

Єдиний електронний квиток діятиме в автобусах, трамваях, тролейбусах, електричках, фунікулері та метро. 

У Києві також запускають нову гаму проїзних квитків, яка передбачає фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту. Діятимуть проїзні на 46, 62, 92 та 124 поїздки на місяць, вартістю 290 гривень, 390 гривень, 575 гривень і 770 гривень відповідно.

Пасажири також зможуть придбати «безлімітні» проїзні на всі види громадського транспорту вартістю 1 300 гривень на місяць. Уперше вводять «туристичний» проїзний квиток – із терміном дії протягом 24, 48 та 72 годин. Коштуватиме такий квиток 100, 150 та 200 гривень відповідно.

Одночасно діятимуть картки Kyiv Smart Card із можливістю поповнення до 50 поїздок за раз. 

«Діджиталізація оплати проїзду дозволяє місту знати точну кількість пасажирів. Наприклад, завдяки е-квитку ми знаємо, що громадським транспортом щодня користуються близько 400 тисяч пільгових пасажирів та 300 тисяч власників Kyiv Smart Card. Ця інформація використовується для коригування маршрутів громадського транспорту», – коментує директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.


З 1 квітня метро повністю відмовиться від жетонів. Разовий прохід у метро буде відбуватись за QR-квитками, проїхатися за купленими до цього жетонами буде неможливо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі