Українська авіакомпанія SkyUp готова полетіти до китайського міста Ухань, провінція Хубей, для евакуації українців. Але дата польоту поки невідома, а рейс узгоджують з МОЗ, повідомляє hromadske з посиланням на перевізника.

«Літак готовий, екіпаж також. Літак вилетить о 5:00 ранку одразу після того, як ми отримаємо команду від МОЗ. Попередньо говорилось, що рейс буде цього тижня, але конкретної дати та часу немає», – зазначили у компанії.

Літак буде один, він здійснить зупинку в місті Алмати, додали у SkyUp. Тривалість польоту теж повідомити не можуть.

Екіпаж цього літака складатиметься з 16 людей, зокрема медиків. Усі матимуть костюми біологічного захисту. Перед вильотом до України та після прибуття всім евакуйованим поміряють температуру. Потім техніку літака продезінфікують, а спеціальні повітряні фільтри замінять на нові.

З провінції Хубей, яка є епіцентром поширення коронавірусу, до України евакуюють понад 50 українців. Після повернення їх відправлять на два тижні на карантин.

Рейс задля евакуації українців спочатку планували здійснити 11 лютого. Але у МОЗ сказали, що поки не певні щодо готовності приймати потенційно заражених українців.


 У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу. На сьогодні у світі зареєстровано понад 45 тисяч інфікованих коронавірусом, понад 1000 людей померли, водночас майже 5 тисяч вилікувались.

Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які прилетіли з Китаю, перевіряють медики. В Україні ніхто не інфікувався новим вірусом, втім у двох українців виявили коронавірус з Китаю: вони є членами екіпажу лайнера в Японії.

Читайте, що варто знати про новий вірус з Китаю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі