Додаток, який аналізує поведінку водія та платить за безпеку на дорозі, запустив український стартап «Штрафи UA» спільно з Мінінфраструктури, повідомляє «Наш Киев».

Додаток спостерігає, наскільки безпечно керують автівкою: якої швидкості дотримуються, чи використовують телефон за кермом. Після цього додаток виставляє водієві рейтинг і пропонує відповідний кешбек на страховку.

Знижка буде залежати від того, як змінюється культура водіння. За максимально безпечне керування можна отримати до -18% кешбеку. Перший рейтинг і кешбек водій отримає після десятої поїздки.

За місяць додаток завантажили понад 10,5 тисячі користувачів. Наразі він працює на iOS, планують запустити й для Android. 

Щоб долучитися до програми, треба завантажити на телефон додаток «Штрафи UA», обрати функцію «Безпечне водіння» та авторизуватися. Система буде автоматично запускати аналіз водіння, щойно визначить тип пересування «в автомобілі». Після завершення поїздки водій отримає результати й рейтинг.

За допомогою такої мотивації на дорогах можна скоротити кількість аварій, пояснюють розробники. «Вивчаючи досвід різних країн, ми зрозуміли, що проблему аварій можна вирішити, якщо знайти ефективний спосіб свідомо привчити себе до відповідального водіння. Матеріальна винагорода працює краще, ніж штрафи», – коментує сервісу Денис Дмитров.

У майбутньому до системи приєднається українська автозаправна мережа.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі