Міністерство цифрової трансформації запустило соціально-просвітницький сайт, який має розповідати, як захистити дітей від сексуального насильства в інтернеті. Він доступний за лінком.

 На сайті є чат-бот, який дає інструкцію, що робити і куди звертатись, якщо дитину шантажують в інтернеті та вимагають контент сексуального характеру.

 Також працює лінія повідомлення щодо видалення та блокування такого контенту.

 На сайті розміщені методичні матеріали для вчителів, які можуть проводити з дітьми уроки з питань безпечної сексуальної поведінки в інтернеті.

 Також Мінцифри запускає всеукраїнський проєкт «Школа волонтерів».

«Ми також плануємо відкрити гарячу лінію з питань кібербулінгу, сервіси психологічної підтримки жертвам і батькам, спеціалізовані курси для громадян, дітей та окремих спеціальностей. Все це в комплексі допоможе уберегти дітей від новітніх загроз, які еволюціонують кожного дня», – розповідає заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.


Щороку в другий вівторок лютого у світі відзначають День безпечного інтернету. У 2019 році було видалено понад тисячу вебсторінок з України, які містили елементи сексуального насилля над дітьми.