З 10 лютого міст Патона частково закрили для авто. Там будуть проводити обстеження конструкції мосту, пише КМДА.

Рух обмежать крайніми правими смугами. Про відкриття смуг мають повідомити згодом. На мосту працюватимуть фахівці Українського інституту сталевих конструкцій.

«У результаті обстеження ми отримаємо оцінку експлуатаційної придатності мосту та несучої спроможності його конструкцій. Результати, отримані в процесі обстеження, повинні показувати рівень деградації, тенденції розвитку дефектів. Фахівці визначать залишковий ресурс споруди та складуть рекомендації стосовно подальшої експлуатації мосту», – коментує заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Міст Патона частково закрили для авто / Анна Бобирєва для The Village Україна

У КМДА готові до реконструкції мосту імені Патона. У «Київавтодорі» вже створили проєкт технічного завдання на розробку проєктно-кошторисної документації реконструкції мосту.

Щоб почати реконструкцію мосту, необхідно зняти з нього охоронний статус і виключити з переліку об’єктів культурної спадщини місцевого значення. Над цим сьогодні працюють у КМДА, додає Поворозник. 


Міст введений в експлуатацію у 1953 році. Споруда перебуває під охороною держави як пам’ятка архітектури і містобудування місцевого значення.

У 2018 році у КМДА заявили, що у передаварійному стані у Києві перебувають міст імені Патона, міст Метро та Шулявський шляхопровід. Ремонт останніх двох мостів триває.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі