Громадська організація «Агенти змін» представила проєкт реконструкції Вокзальної площі. Його розробили студенти спільно з експертами на останньому курсі урбан-дизайну у школі Projector.

«Зараз площа замість того, щоб мати вигляд воріт у місто, швидше скидається на ворота в пекло. Повний хаос з автівками, небезпечний та незручний доступ до громадського транспорту, суцільна парковка практично на всій площі, відсутність озеленення та простору для відпочинку», – пояснюють в організації необхідність реконструкції.

Щоб розробити проєкт, студенти дослідили всю територію Паньківщини (район, де розташований вокзал та площа) та опитали містян, які часто користуються локацією.

У концепції «Агентів змін» на площу повернули трамвай та зробили виділені смуги для громадського транспорту. Також обмежили рух приватних автівок та віддали площу для безпечного і зручного руху пішоходів.

Окрім цього, додали озеленення та розробили візію розвитку русла річки Либідь та кварталів навколо.

Куратором курсу був голова «Агентів змін» Максим Головко, архітектором – Олена Мельник.


 У 2019 році КМДА та «Укрзалізниця» представили свій проєкт реконструкції Вокзальної площі перед Центральним вокзалом.  Проєкт досі перебуває на стадії експертизи, його доповнюють і вносять правки. Невідомо, коли його реалізують.

 Якщо влада міста згодиться взяти в розробку проєкт «Агентів змін», він теж повинен буде пройти експертизу та зауваження планувальників міста. Тож коли його реалізують теж невідомо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Ілюстрації: «Агенти змін»