Під Києвом облаштували великий парк «Добропарк» площею близько 400 футбольних полів, першу чергу планують відкрити у квітні. Про це для видання «Сегодня» повідомив Ігор Добруцький, президент Folk Ukraine, яка організовувала новорічні свята на Софійській і Контрактовій площах.

Парк розташований на відстані 18 кілометрів від Києва, рухатись до нього треба по Житомирській трасі. Дістатися можна на автобусі від станції метро «Житомирська». Запровадять розвезення: автобуси привозитимуть відвідувачів до входу у парк, вартість проїзду 8 гривень. Також дозволять приїхати на особистому авто, вже є великий паркінг.

Висадили мільйон тюльпанів, які будуть квітнути до середини травня / unsplash

«Першу чергу парку ми відкриємо вже 24 квітня цього року. Тут з'явиться поле тюльпанів, помилуватися яким можна буде до 10 травня. Висадять понад мільйон квітів різного забарвлення», – повідомив Добруцький.

Над створення парку працювали півтора року, найдовше створювали рельєф і струмки. Уже висадили близько 44 тисяч дерев і кущів (рослинам по 10-15 років), зробили систему поливу довжиною 38 кілометрів, облаштували також 13 гектарів газонів.

Всього у парку планують висадити близько 10 мільйонів рослин. «Це буде сучасний дендропарк з деревами, кущами, газонами та квітами. Повністю його облаштування займе від 3 до 5 років», – додає Добруцький.

Планують створити долину трав і долину з квітучих дерев. На ній передбачається висадити 15 видів дерев, які цвітуть навесні. На території парку є 16 невеликих озер.

На території парку діятимуть фудкорти та атракціони / Володимир Шуваєв / The Village Україна

Також тут з'являться парк динозаврів з макетами унікальних тварин та парк атракціонів. Буде працювати зона фудкортів.

Створять майданчик для проведення фестивалів, на якому зможуть вміститись більше 100 тисяч відвідувачів. Поруч буде кемпінг і наметове містечко. Крім того, по всій території розіб'ють велосипедні доріжки, також тут можна буде покататися на квадроциклах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі