Підприємства із найбільшими санітарно-захисними зонами пропонують переоснастити або ж перебазувати. Це пропозиція розробників нового генерального плану, повідомили у КМДА.

У проєкті документа виділили низку таких підприємств, їхні санітарні зони перевищують 500 і 1000 метрів. Найбільші такі заводи: «Фармак», «Радикал», «Хімволокно» та «Радон».

«Підприємства пропонуються для технічного переоснащення, перебазування або зміни функціонального призначення території», – пояснюють розробники.

Це допоможе зменшити шкідливий вплив на здоров’я жителів і більш раціонально використовувати територію міста – вільними стануть близько 1 500 гектарів.


 У Києві площа промислових підприємств та комунально-складських об’єктів разом з санітарними зонами становить 13,2 тисячі гектарів – майже третина від загальної площі забудови міста. У межах цих зон розташовано близько тисяча гектарів житлової забудови, де мешкає приблизно 250 тисяч людей.

 За новим генпланом у Києві планують зменшити площі десяти промислових зон і перетворити їх на багатофункціональні райони – дивіться, які це промзони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: wikimedia.org