У Києві почали вимірювати трафік уперше за 28 років. Як повідомляє радник мера Києва Максим Бахматов, це допоможе виявити та розвязати транспортні проблеми міста.

Для цього в Києві створять спеціальну платформу моніторингу та оцінки трафіку. Це дасть змогу керувати ситуацією на дорогах міста, вважають у КМДА. 

«У 2020 році ми плануємо заглибитися в питання моніторингу міської мобільності і оцінювати ситуацію більш дискретно, із метою більш точного і точкового впливу на конкретні проблеми: оптимізацію роботи світлофорів, усунення «вузьких місць» тощо», – коментує Бахматов.

Система пріоритетів у транспортній інфраструктурі міста буде такою: пішохід – велосипедист – громадський транспорт – автомобіль.

У Києві почали моніторити трафік / Анна Бобирєва для The Village Україна

«Тепер, коли ми вперше за 28 років почали вимірювати трафік і точно бачимо весь накопичений комплекс проблем, можливо спільно приступити до їх вирішення. Ці заходи допоможуть розвантажити Київ від заторів і забезпечити позитивну динаміку за індексом завантаження міста у 2020 році», – додає радник міського голови.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі