«Київзеленбуд» опублікував проєкт облаштування скверу у Печерському районі. Комунальники пропонують висадити в ньому чагарники, які повторюватимуть контури Києво-Печерської цитаделі.

Сквер буде облаштований на вулиці Тверський тупик. «Працюючи над концепцією, ми враховували, що сквер розміщений в історичній місцевості з архітектурними пам’ятками. Особливість ділянки – сусідство з кріпосними валами. Родзинкою скверу мають стати чагарникові 3D-моделі, які повторюватимуть контури Києво-Печерської цитаделі», - повідомляють у «Київзеленбуді».

Сквер поділять на прогулянкову та спортивну зони. У кожній з них встановлять елементи, пов’язані з історією - відповідні інформаційні стенди, стилізовані ігрові елементи. Моделі з чагарнику повторюватимуть не лише контури Києво-Печерської цитаделі, а й Васильківського, Госпітального та Звіринецького укріплень.

У сквері також планують висадити дерева, які в різні пори року додаватимуть скверу барв: павловнія навесні розпускатиметься бузковим цвітом, а гінкго білоба восени ставатиме жовтою.

Проєкт облаштування поки остаточно не ухвалили і приймають пропозиції киян.

Рендери: Київзеленбуд