Іран передасть Україні «чорні скриньки» літака Boeing, який збила іранська ракета біля Тегерана. Про це з посиланням на державні ЗМІ Ірану повідомляє Reuters.

«Чорні скриньки» мають відправити в Україну найближчим часом. Це підтвердив голова відділу розслідування інцидентів Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайєфар.

«За участі експертів із Франції, Канади та США ми спробуємо розшифрувати самописець в Києві. Якщо нам це не вдасться, його відправлять до Франції», — коментує Хасан Резайфар.

В Ірані «чорні скриньки» не розшифровуватимуть. За даними ЗМІ, їх мають передати Києву до кінця місяця.

Французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації допомагатиме розшифровувати «чорні скриньки» збитого в Ірані українського літака МАУ.


Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України« (МАУ) розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані. Аварія сталась зранку, 8 січня. Він летів за рейсом Тегеран – Київ. За попередніми даними, на борту було 176 людей і всі вони загинули. Українців у літаку було 11 осіб, з них 9 – члени екіпажу.

За початковими даними іранської сторони, літак українських авіаліній розбився в Ірані через аварію двигуна, що сталась з технічних причин.

Пізніше Іран визнав, що його військові ненавмисно збили український літак

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Офіс президента