Президент України Володимир Зеленський розглянув заяву на звільнення прем’єр-міністра Олексія Гончарука і вирішив дати шанс його уряду.

«Я вирішив надати вам і вашому уряду шанс, якщо ви вирішите деякі речі, які сьогодні дуже важливі й турбують наше суспільство. Зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно й політично», − пояснив він на зустрічі з Гончаруком.

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Гончаруком / Офіс президента

Зеленський доручив прем’єр-міністру врегулювати питання зарплат посадовців. Якщо міністри не погодяться працювати за запропоновану зарплату, з ними доведеться прощатися, зазначив він.

Президент також доручив врегулювати ситуацію з преміями топ-менеджменту «Нафтогазу України» за отримання компенсації від «Газпрому».

Зеленський також запропонував налагодити роботу з народними депутатами і з парламентськими комітетами.


 Вранці 17 січня Олексій Гончарук написав заяву про відставку Причиною, за його словами, стало те, що він хоче «забрати будь-які сумніви поваги та довіри до президента».

Олексія Гончарука обрали прем’єр-міністром України у серпні 2019 року. За це проголосували 290 народних депутатів. Гончарук став наймолодшим прем’єр-міністром в історії України – у віці 35 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі