Стадіон «Старт» на вулиці Шолуденка у Шевченківському районі відреставрують, повідомив в інтерв'ю «Вечірньому Києву» голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Реконструкція передбачена Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2020 рік. Київрада уже виділила земельну ділянку в постійне користування стадіону.

Функціонал стадіону збережуть, як і всі пам’ятки історії – колони вхідної групи, меморіал футболістам «матчу смерті». Також планують створити окрему Алею пам’яті, присвячену всім видатним київським футболістам.

Стадіон планують зробити ареною міжнародного рівня, що дозволить проводити на ньому матчі прем’єр-ліги. Сьогодні там лише одна сторона з трибунами, які розраховані на 3 тисячі людей. Згідно з міжнародними стандартами, стадіон має вміщати щонайменше 5 тисяч уболівальників.

Навколо поля облаштують також легкоатлетичну доріжку, нею зможуть користуватися всі охочі.

Поруч зі стадіоном планують побудувати окремий спорткомплекс, де будуть зали для міні-футболу, баскетболу, волейболу, фітнесу, великого та настільного тенісу.


 Стадіон «Старт» побудували наприкінці 1930-х років як стадіон оборонного заводу № 304, він тоді називався «Зеніт». У 1981 році його перейменували на «Старт», на честь футбольної команди, яка 9 серпня 1942 року грала тут проти німецької команди Flakelf в так званому «матчі смерті».

 У 2010 році Київрада передала землю під стадіоном для будівництва житлово-офісного комплексу. У лютому 2017 року Вищий господарський суд повернув землю до комунальної власності. 

У 2019 році у КМДА повідомляли, що стадіон «Старт» відреставрують упродовж 2019-2021 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: wikimedia.org