Для Києва придбали евакуатори, що прибирають за 2 хвилини авто, припарковані в заборонених місцях. Відео того, як працюють евакуатори опублікував міський голова Києва Віталій Кличко.

«Це спецавто, що забирають автомобіль порушника із проїжджої частини за 2 хвилини! І водієві спецавто навіть не потрібно виходити із кабіни», – розповів Кличко.

13 січня інспекція з паркування прибрала рекордну кількість автівок з тротуарів – 104 автомобілі порушників. Це відбулось завдяки новій техніці та новому графіку роботи інспекторів з паркування.

«Робота у дві зміни – це нова практика у столиці. Перша зміна працює з 8:00 до 16-ої години. Друга – з 16:00 до 23:00. Невдовзі, зі збільшенням штату працівників інспекції, плануємо запустити ще й третю зміну – нічну», – розповів Кличко.

Сьогодні в інспекції працюють близько 30 спеціалістів. Місто підписало договори на послуги з евакуації з п’ятьма компаніями. Дві з них – комунальні підприємства, три – приватні компанії. У середньому на вулицях столиці сьогодні працюють близько 22-х евакуаторів.