У КМДА можуть збільшити вартість паркування у центрі Києва у кілька разів через нестачу місць для паркінгу. Про це розповідає начальник інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін в інтерв’ю «Сегодня».

З 2018 року кількість автомобілів у місті збільшилася на 15% – це близько 150 тисяч авто, і місць для паркування недостатньо. Водночас у КМДА не планують збільшувати кількість паркінгів, бо це, зокрема, погіршить екологічну ситуацію у місті

Зараз вартість паркування у Києві становить від 5 до 10 гривень за годину залежно від паркувальної зони. За словами Рахматулліна, такий тариф застарів і у КМДА планують їх змінити. Водночас для перегляду тарифу у мерії немає повноважень, влада міста вже не раз зверталась до Кабміну та Ради.

«Тариф за парковку в центральній частині міста повинен бути збільшений суттєво – як мінімум до 50 гривень за годину. Також повинні бути збільшені штрафи. Це буде додатковим стимулом для людей шукати вільні місця на парковках або залишати авто біля метро і пересуватися по місту на громадському транспорті», – коментує Рахматуллін.

Також у КМДА хочуть ввести обмеження на паркування залежно від зони для одного авто до 2-3 годин. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва / The Village Україна