Французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації допомагатиме розшифровувати «чорні скриньки» збитого в Ірані українського літака МАУ.

Роботи будуть відбуватися в Україні, а повідомляти пресу та громадськість про хід розслідування має іранська влада, пише Бюро. 

«Бюро розслідувань та аналізу підтверджує, що візьме участь в технічній роботі з розшифровки чорних ящиків, яка пройде в Україні», – йдеться у повідомленні.

Раніше президент Володимир Зеленський домовився із Францією про допомогу з розшифровкою «чорних скриньок» збитого літака.

Водночас в Ірані заявляли, що самостійно вивчатимуть чорні скриньки літака, але українські експерти зможуть слідкувати за цим процесом.


 Іран визнав, що його військові ненавмисно збили український літак авіакомпанії МАУ, внаслідок чого загинули 176 людей

Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України« (МАУ) розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані. Аварія сталась зранку, 8 січня. Він летів за рейсом Тегеран – Київ. За попередніми даними, на борту було 176 людей і всі вони загинули. Українців у літаку було 11 осіб, з них 9 – члени екіпажу.

За початковими даними іранської сторони, літак українських авіаліній розбився в Ірані через аварію двигуна, що сталась з технічних причин.

Список загиблих членів екіпажу літака та загиблих пасажирів внаслідок авіакатастрофи.

Обкладинка: Офіс президента