Українські авіакомпанії МАУ і SkyUp змінили повітряні траси для рейсів в ОАЕ через заборону польотів над територіями Ірану і Іраку, пише avianews.

Державіаслужба України від 8 січня видала відповідне рішення про безпеку польотів, яке запрацювало з 00:00 9 січня.

Рейс PS 374 Дубай-Київ МАУ 9 січня зробила через території Саудівської Аравії, Єгипту, Туреччини з проміжною посадкою в Ларнаці.

Нова траса є довшою, що призводить до збільшення часу в дорозі, додаткових витрат авіаперевізників і необхідності здійснювати посадку для дозаправки.

Раніше обидві авіакомпанії для польотів до міст ОАЕ літали коротшим маршрутом через територію Ірану.


 Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України« (МАУ) розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані. Аварія сталась зранку, 8 січня. Він летів за рейсом Тегеран – Київ. За попередніми даними, на борту було 176 людей і всі вони загинули. Українців у літаку було 11 осіб, з них 9 – члени екіпажу.

 За початковими даними іранської сторони, літак українських авіаліній розбився в Ірані через аварію двигуна, що сталась з технічних причин. Іран самостійно вивчатиме чорні скриньки літака, але українські експерти зможуть слідкувати за цим процесом.

 9 січня 2020 року в Україні оголосили днем жалоби через аварію українського літака.

 Список загиблих членів екіпажу літака та загиблих пасажирів внаслідок авіакатастрофи.

 Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що український літак авіакомпанії МАУ в Ірані розбився, бо його збила іранська ракета.