В Україні тимчасово припиняють роботу українських авіакомпаній в повітряному просторі Ірану. Про це повідомляє прем’єр-міністр Олексій Гончарук, передає Укрінформ.

«До з'ясування причин цієї трагедії ми прийняли рішення про припинення роботи українських авіакомпаній в авіаційному просторі Ірану. Як тільки причини будуть з'ясовані, рішення буде переглянуто», – коментує Гончарук.

Польоти припинять з 00:00 09.01.2020 до до з'ясування причин катастрофи. 

Також Державіаслужба проведе перевірку стану безпеки польотів МАУ та інших авіакомпаній, повідомляє міністр інфраструктури України Владислав Криклій.


Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України« (МАУ) розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані. Аварія сталась зранку, 8 січня.

Він летів за рейсом Тегеран – Київ. За попередніми даними, на борту було 176 людей і всі вони загинули. Українців у літаку було 11 осіб, з них 9 – члени екіпажу.

За попередніми даними іранської сторони, літак українських авіаліній розбився в Ірані через аварію двигуна, що сталась з технічних причин. Українська сторона попередні версії авіакатастрофи поки не озвучує.