В Україні перевірять льотну придатність всього цивільного флоту після авіакатастрофи українського літака в Ірані. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Перевірку проведуть незалежно від причин авіакатастрофи літака «Міжнародних авіаліній України», що сталась біля Тегерану. 

«Дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту», – коментує президент. 


Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України« (МАУ) розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані. Аварія сталась зранку, 8 січня. 

Він летів за рейсом Тегеран – Київ. За попередніми даними, на борту було 176 людей і всі вони загинули. Українців у літаку було 11 осіб, з них 9 – члени екіпажу. 

За попередніми даними іранської сторони, літак українських авіаліній розбився в Ірані через аварію двигуна, що сталась з технічних причин.