За попередніми даними, літак українських авіаліній розбився в Ірані через аварію двигуна, що сталась з технічних причин. Про це заявили у посольстві України в Ірані.

оновлено: згодом посольство України в Ірані заявило, що попередні версії аварії літака оприлюднила іранська сторона. У МЗС України попередні причини авіакатастрофи називати відмовились. Зараз проводять слідство.

Версія щодо теракту чи ракетної атаки поки виключається, зазначають у посолстві. Літак розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським) після зльоту з тегеранського аеропорту Імама Хомейні.

Квитки на рейси придбали 168 пасажирів. Також на борту перебували 9 членів екіпажу – громадяни України. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.


Літак Boeing 737 від «Міжнародних авіаліній України« (МАУ) розбився незадовго після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Ірані.  Віл летів за рейсом Тегеран – Київ.

За кілька годин до авіакатастрофи, Іран завдав удари по базам американських військ в Іраку – це відповідь за вбивство генерала Касема Сулеймані.