Японська префектура Фукусіма планує повністю перейти на відновлювальні джерела енергії до 2040 року, пише The Guardian. Саме там у 2011 році трапилася аварія на АЕС Фукусіма-1.

Зараз відновлювальні джерела забезпечують 40% енергії для потреб префектури, до 2040 року місцева влада планує збільшити цю цифру до 100% і виробляти близько 600 мегават, тобто, приблизно дві третини потужності зупиненої атомної електростанції.

До 2024 року у префектурі планують побудувати 11 полів з сонячними панелями і 10 мереж вітрогенераторів на занедбаних фермах і в гористій місцевості префектури, а 80-кілометрові комунікації зв'яжуть її з Токіо. Це коштуватиме 2,75 мільярдів доларів.


 Аварія на АЕС Фукусіма-1 сталася в березні 2011 року після землетрусу та наступного за ним цунамі. У повітря та води потрапили радіоактивні речовини, із зараженої області евакуювали близько 150 тисяч людей.

 Незважаючи на катастрофу на Фукусімі, консервативний уряд Японії наполягає на перезапуску непрацюючих реакторів. Всі 54 реактора в Японії зупинили після аварії на Фукусімі. Нині 9 реакторів працюють, пройшовши суворі перевірки безпеки, введені після аварії.