У Міністерстві цифрової трансформації розглядають нову ідею податкової реформи для ФОПів у сфері IT. Про це повідомляє заступник міністра Олександр Борняков.

Для юридичних осіб в IT пропонують ввести «єдиний податок» без обмежень обігу.

«Ми пропонуємо ввести єдиний податок для юридичних осіб без обмеження обігу. Ми пропонуємо встановити його на рівні 4-7%. І ні, ми не певні, що це єдине правильне рішення. Але...вважаємо це найкращою ідеєю, яка дозволить буквально створити індустрію, в якій буде працювати не 200 тисяч юридично не пов’язаних між собою ФОПів, а повноцінні прозорі компанії», – коментує Борняков.

Приєднатись до вимоги можуть компанії із понад 10 працівниками, частка експорту у прибутку яких понад 75%.  Тож такі компанії здійснюватимуть три види платежів: єдиний податок, ЄСВ з двох мінімалок та військовий збір в 1,5%.

У міністерстві вважають, що це створить легальні умови праці для галузі, зробить її привабливішою для інвестицій та створить рівні конкурентні умови. А також ця модель не збільшує податкового навантаження та адміністрування на ІТ-сферу.

«Адже з одного боку для ІТ-компаній вводиться податок та звітність, а з іншого — ми скасовуємо низку податків для працівників», – пише Борняков.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі