Міністерство соціальної політики розробляє зміни в нормативно-правові акти України щодо заборони ввезення на територію країни вживаних речей в якості гуманітарної допомоги, розповів заступник міністра соцполітики Олег Коваль.

«Ми розробили зміни в нормативно-правові акти щодо заборони введення на митну територію України в якості гуманітарної допомоги одягу та взуття, які були у використанні, крім одягу спеціального призначення, яка направляється СБУ, МВС і ДСНС, а також медичним установам», – розповів Коваль.

За його словами, українським законодавством користуються бізнесмени і під виглядом гуманітарної допомоги ввозять в країну секонд-хенд, щоб потім продати його.

Винятки для силовиків, співробітників ДСНС і медперсоналу Коваль пояснив тим, що дуже часто Україні передають спеціальне дороге обмундирування, наприклад, для пожежних, у якого закінчився термін зберігання на складах за кордоном і їх віддають на безоплатній основі. Заступник міністра додав, що така форма відповідає міжнародним стандартам.