За 4 місяці у столиці відсортували та відправили на переробку 6,3 тисячі кубометрів пластику, скла, паперу та іншої вторинної сировини, розповіли у КМДА.

Це сміття, яке було зібране у 2600 контейнерах для роздільного збору. Тобто більше сотні сміттєвозів зі сміттям поїхали не на полігон, а на підприємства для рециклінгу.

«З різних причин не весь вміст відсортованого сміття можна переробити. Папір часто трапляється вологий або з рештками їжі. У контейнер для збору пластику перевізники радять не викидати пляшки та упаковку з маркуванням цифрами 3 та 7; предмети, що містять папір або метал; сильно забруднені жиром предмети», – розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

З серпня 2019 року у контейнери для роздільного збору зібрали близько 40 тисяч кубометрів відходів та відвезли на сортувальні лінії. Придатними для переробки виявились 6,3 тисячі кубометрів, майже 15%.


Проєкт роздільного збору відходів у столиці стартував наприкінці липня 2019 року. У дворах житлових будинків комунальне підприємство «Київкомунсервіс» та підприємства-перевізники, що працюють за договором із «Київкомунсервісом», встановили 2600 окремих контейнерів. Це баки для сухої фракції, а також окремо для скла, пластику, паперу тощо.

Обкладинка: КМДА