Вночі 22 грудня будівельники почали асфальтувати Шулявський шляхопровід. Відео з місця робіт опублікував міський голова Києва Віталій Кличко.

«Гарантію на експлуатацію покриття, що влаштовують на площі близько 5 тисяч квадратних метрів, підрядник дає 10 років. Укладають асфальтобетон на сучасне гідроізоляційне покриття, що успішно використовують на будівництві мостів та шляхопроводів у країнах Європи», – розповів Кличко.

Наступними днями – 23-26 грудня – асфальтуватимуть підходи до мосту зі сторони вулиць Вадима Гетьмана та Олександра Довженка. Після цього відбудуться технічні випробовування шляхопроводу. На ньому встановлять спеціальне обладнання, що вимірюватиме прогини мосту та статичні і динамічні навантаження на нього.

«Для випробовування залучать вісім 30-тонних автомобілів, за допомогою яких створять максимально допустимі навантаження. Ми робимо все, щоб запустити рух автомобілів Шулявським шляхопроводом уже в кінці наступного тижня», – розповів Кличко.


Головну конструкцію нового Шулявського мосту над проспектом Перемоги встановили у жовтні.

Роботи з демонтажу на Шулявському мості почалися у березні цього року. Міський голова Віталій Кличко заявляв, що рух шляхопроводом планують відкрити наприкінці 2019 року.

Фото: КМДА