В Україні працівникам хочуть дозволити самостійно обирати банк, у якому вони отримуватимуть зарплату. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

«Насправді за законом співробітники мають право самостійно обирати банк. Але на практиці, якщо хтось обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють», − написав він.

Працівник зможе вказувати бухгалтерові номер свого рахунку IBAN, бухгалтер оформлюватиме відомість для всіх співробітників. А банк, який обслуговує компанію, автоматично надсилатиме зарплату на ці рахунки.

«Щоб проєкт запрацював, банкам потрібно буде зробити невеликі доопрацювання у своїх системах (нічого складного). Також, можливо, потрібно буде запустити гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку», − пояснює Дубілет.

За його словами, проєкт зможе запрацювати у 2020 році.


 З 5 серпня в Україні запровадили міжнародний стандарт банківського рахунку – IBAN (International Bank Account Number). Він складатиметься з 29 символів, де, окрім цифр, будуть літери. Для переказу потрібно буде лише номер рахунку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: НБУ