Проєкт нового генерального плану Києва окреслює напрями розвитку столиці на найближчі 7 років і на перспективу 20 років, розповів начальник комунальної організації «Київгенплан» Сергій Броневицький.

Проєкт генплану стосується і будівництва дитячих садочків, шкіл, створення зелених зон, інженерних мереж, об’єктів транспортної інфраструктури міста.

За словами Броневицького, у проєкті прописаний розвиток київської агломерації. «Це – формування єдиного транспортного каркасу, що забезпечить транспортну доступність розселення та прикладання праці; розміщення аеропортів; електропідстанцій; очисних споруд; сміттєпереробних заводів та іншої інфраструктури», – розповів Броневицький.

У проєкті генплану передбачено і комплексну реконструкцію кварталів застарілої забудови – так званих хрущовок. «Підприємства ж, що завдають шкоди екології міста, необхідно переносити за межі столиці. Увага приділена і розвитку зелених зон – створенню нових парків та скверів, облаштуванню лісопарків на основі лісів, прилеглих до житлових масивів», – розповів начальник  «Київгенплану».

Також у проєкті йдеться про розвиток транспортної інфраструктури: швидкісних видів рейкового транспорту; подовження наявних ліній метрополітену та будівництво нової гілки; створення транспортних вузлів і перехоплювальних парковок.