Артпростір Set на вулиці Ярославів Вал припиняє роботу з неділі, 15 грудня. Причиною стало збільшення орендної плати за приміщення, повідомила кураторка простору Марія Вторушина.

«Після виставок Маріан Холленштайн, Євгенія Павлова, Слави Крижанівського, подій, організованих спільно з посольствами Швейцарії та Франції, спецпроєкту Vogue, ряду вечірок, і сотень відвідувачів в день, власнику будівлі з Австрії здалося, що ми повинні платити в два рази більше», − пояснила вона.

Простір планують відкрити у лютому вже в іншому приміщенні: туди перенесуть усі виставки, заплановані до вересня 2020 року, артлабораторію та освітні програми.

«Ми навіть не думаємо припиняти проектну діяльність. Set − у першу чергу не місце, а концепція, що припускає залучення і взаємодію між художниками і кураторами різних світоглядів, і з усього світу. В першу чергу - люди. І обмін знаннями та досвідом», − каже Марія Вторушина.


 Простір Set на Ярвалу відкрили у травні у будівлі 1910 року, яку звів київський архітектор Мартін Клуг.

 У ньому влаштовували виставки українських і закордонних художників, проводили лекції і перформанси та відкриті зустрічі з митцями.

Обкладинка: Марго Дідіченко