Українські виробники, що займаються виготовленням сиру фета, придумали для нього нову назву. Фета може називатись набілом розсольним, пише AgroPortal з посиланням на заступницю голови громадської спілки «Вівчарство і козоводство України» Наталію Якименко.

«В Україні є давнє слово, яке рідко використовується, – набіл. Тому виробники пропонують продавати фету як набіл розсольний», – говорить Якименко.

Потреба пошуку нової назви для продукту виникла через імплементацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом.


«Географічні зазначення в Україні» – фінансований Європейським Союзом проєкт, який реалізовують упродовж 2017-2020 років.

Сир фета мають право виробляти тільки у Греції, назва продукту захищена правом Євросоюзу на географічне походження сиру.