Вінниця стала найкомфортнішим містом в Україні за індексом задоволеності якістю послуг. Київ посів у рейтингу 16-ту сходинку, йдеться у дослідженні компанії «Рейтинг», заснованому на опитуванні жителів міст.

Індекс охоплює якість 22 послуг і сфер, зокрема транспорту, доріг, шкіл і дитячих садків, лікарень, поліції, розвитку промисловості та екології.

До першої п’ятірки найкращих міст, крім Вінниці, увійшли Луцьк, Івано-Франківськ, Чернігів, Хмельницький і Харків. Водночас індекс не поліпшився у жодному місті, якщо порівнювати з 2018 роком.

За індексом можливостей Київ посідає дев’яте місце: його оцінили у 3,4 бала. Індекс враховує можливість вільно висловлювати свої думки, здобувати освіту, проводити дозвілля і відкривати бізнес.

Опитування також показує рівень безпеки у містах за шкалою від 0 до 3, де оцінка 3 означає повну безпеку, а 0 − небезпечність міста. Кияни оцінили рівень безпеки у місті на 1,6.

Найвищий індекс безпеки у Вінниці, Тернополі, Чернівцях та Івано-Франківську. Найнижчий − у Херсоні, Запоріжжі, Полтаві та Кропивницькому.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна