Мер Києва Віталій Кличко показав, в якому стані зараз перебуває будівля кінотеатру «Київ».

Новий орендар провів експертизу, яка засвідчила, що будівля кінотеатру наразі перебуває у непридатному для використання стані.

Наприклад, дах кінотеатру в критичному стані, на стелі цокольного поверху – пліснява, пожежні виходи замуровані, у підвалі руйнуються несучі конструкції, зазначає Кличко.

«Попередній орендар не допускав представників міських служб до огляду всіх приміщень. Це стало можливим тільки після того, як орендар звільнив будівлю кінотеатру. Наша мета – відновити будівлю, аби кінотеатр якнайшвидше знову приймав відвідувачів, щоб тут відбувалися кінопокази та кінофестивалі», – коментує Кличко. 

За даними Кличка, від нового орендаря «Київ»  вже отримав близько 10 мільйонів гривень за договором.

«Хочу ще раз підкреслити: цей кінотеатр ні в якому разі не переходить у приватні руки, він є власністю громади столиці. І профілю заклад не змінить – тут відбуватимуться тільки кінопокази та кіноподії. І наше завдання – зробити так, щоб кінотеатр запрацював», – зазначає мер Києва.


Нагадаємо, департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди з «Культурним центром «Кінотеатр «Київ», який винаймав будівлю з 1999 року.

У січні 2019 року КМДА оголосила конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ», який мали провести впродовж півтора місяця. Аукціон провели 15 квітня.

Тоді департамент отримав п’ять звернень щодо оренди: від громадської організації «Молодість», «Мультіплекс-Холдингу», «Планети Кіно», «Таурус-Альянсу» та «Сінема-Центру».

Новий орендарем будівлі кінотеатру стала компанія «Сінема-Центр», яка володіє мережею кінотеатрів «Сінема Сіті». Щомісяця компанія сплачуватиме до бюджету міста 2 мільйони 119 тисяч гривень оренди за приміщення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: прес-служба Віталія Кличко