Потрібно близько 1,5 мільярда доларів, щоб оновити весь наземний транспорт Києва: автобуси, тролейбуси та трамваї. Про це Liga.net розповів радник міського голови Києва Максим Бахматов.

За його словами, тоді можна «позбутися ненависних маршруток». «Маршрутки швидко закривають проблему (перевезення), але глобально це йде на шкоду. З маршрутками треба прощатися, а з людьми, які інвестують в маршрутки, потрібно домовлятися про створення спільних маршрутів, про управління. Тільки не в плані маршрутних таксі − неприємних, брудних, як зараз, − а звичайного транспорту − автобусів», − розповів Бахматов.

«Проблема настільки об'ємна і критична, що сказати, що ми завтра забороняємо маршрутки − не можна» / Анна Бобирєва для The Village Україна

Маршрутки заробляють на одному маршруті на Троєщині понад мільярд гривень на рік, каже Бахматов. Він пропонує інвестувати ці кошти в автобуси, які замінять маршрутки.

Радник міського голови пояснив, що сьогодні в міста немає грошей для того, щоб вирішити проблему маршруток, але протягом 5-10 років міська влада хоче оновити громадський транспорт.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна