Будівля кінотеатру «Київ» наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані. Про це повідомляє КМДА з посиланням на аналіз «Науково-дослідного інституту інноваційного будівництва Української академії наук» (компанія, яку заснувала ГО Українська академія наук).

Згідно з аналізом інституту, у приміщенні кінотеатру сьогодні відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист.

У неробочому стані також система внутрішнього протипожежного водопостачання та система автоматичної пожежної сигналізації. Евакуаційні виходи не відповідають нормам експлуатації при пожежі, у підвалі руйнуються несучі конструкції та є пліснява на стінах, розповів директор комунального підприємства «Київкінофільм» Денис Хомич.


Нагадаємо, департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди з «Культурним центром «Кінотеатр «Київ», який винаймав будівлю з 1999 року.

У січні 2019 року КМДА оголосила конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ», який мали провести впродовж півтора місяця. Аукціон провели 15 квітня.

Тоді департамент отримав п’ять звернень щодо оренди: від громадської організації «Молодість», «Мультіплекс-Холдингу», «Планети Кіно», «Таурус-Альянсу» та «Сінема-Центру».

Новий орендарем будівлі кінотеатру стала компанія «Сінема-Центр», яка володіє мережею кінотеатрів «Сінема Сіті». Щомісяця компанія сплачуватиме до бюджету міста 2 мільйони 119 тисяч гривень оренди за приміщення.

Фото: Андрій Баштовий для The Village Україна