У Києві планують модернізувати сміттєспалювальний завод «Енергія» та збудувати новий сміттєспалювальний комплекс. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

На заводі «Енергія» хочуть встановити систему хімічного очищення димових газів, яка дозволить у 5 разів знизить рівень шкідливих викидів після спалювання відходів.

Пропозицію збудувати новий сміттєспалювальний завод висловила громада Дарницького та Дніпровського районів під час громадських обговорень, зазначають у КМДА.

Сміттєспалювальний завод «Енергія» модернізують / КМДА

«В перспективі завод необхідно буде закривати, але йому потрібно забезпечити заміну у вигляді нового сучасного переробного комплексу, який би забезпечував виробництво теплової та електричної енергії шляхом переробки сміття. Сьогодні у нас є короткострокові плани модернізації «Енергії»....також ми готові розпочати проєктування сучасного сміттєспалювального заводу», – коментує Пантелеєв.

Модернізацію заводу «Енергія» почнуть у 2020 році. З міського бюджету на ці потреби виділять 220 мільйонів гривень, а ще 200 мільйонів планує виділити держава. Загальна вартість проєкту складає понад 700 мільйонів гривень. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі