З 7 листопада буде обмежено в’їзд вантажівок з дозволеною масою понад 4,5 тонни в межі Києва у години пік, повідомили у КМДА.

В’їзд обмежуватимуть із 07:00 до 10:00 ранку та ввечері із 17:00 до 20:00. Впроваджувати зміни почнуть на в’їзді з боку Житомира, а згодом і на інших в’їздах.

«Фури будуть паркуватися на під’їздах до Києва, щоб це не утворювало проблем для міста. Як тільки міський транспорт доїде на роботу, ми почнемо пускати фури», – розповів начальник Управління патрульної поліції в місті Києві Юрій Зозуля.

Таке рішення дасть змогу поліпшити екологічну ситуацію в Києві та розвантажить вулиці міста. «Окрім того, це допоможе мінімізувати виникнення заторів, особливо з погіршенням погодних умов, а також покращити рівень регулярності пасажирських перевезень», – розповів начальник інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін.

За добу в Київ в’їжджає до 50 тисяч вантажних авто. Більша частина транзиту проїжджає саме через київський Південний мостовий перехід, навантаження на який сьогодні у 6 разів перевищує проєктне.