Coca-Cola, Nestlé та PepsiCo очолили рейтинг брендів, які найбільше забруднюють довкілля пластиком. Про це йдеться у дослідженні (бренд-аудит) руху Break Free From Plastic за 2019 рік.

У вересні на шести континентах 72 тисячі волонтерів збирали сміття на пляжах і на вулицях міст. Сміття потім відсортували і підрахували, що пластик виробили 8 тисяч брендів.

Найбільшу кількість пластику знайшли від продуктів бренду Coca-Cola – понад 11 тисяч одиниць (у 37 країнах на чотирьох континентах).

Забруднення пластиком від PepsiCo становило 3,362 одиниці сміття, а кількість пластику від Nestlé становила 4,846 предмета.

Найчастіше волонтери знаходили поліетиленові пакети, пластикові пляшки й упаковки.

Unilever Plc, Mars Incorporated, Procter & Gamble Company, Colgate-Palmolive Company, Phillip Morris International Inc теж серед брендів, які забруднюють природу пластиком.


 Подібний бренд-аудит провели в Україні цього року: він відбувався у два етапи: спершу активісти зібрали сміття на локації, далі аналізували його і у спеціальних формах фіксували назви виробників. Усього активісти проаналізували 3 152 упаковки – детальніше у матеріалі The Village Україна.

Обкладинка: unsplash