Електронний квиток у транспорті Києва планують офіційно запустити у квітні 2020 року, фінальне тестування розпочнуть наприкінці січня. Про це в інтерв’ю «Хмарочосу» розповів радник мера Максим Бахматов.

«Зараз ми відклали впровадження, зокрема, через неповну готовність метрополітену до запуску. Якщо наземний транспорт повністю готовий, то метро – не дуже. Тому ми маємо все доробити і з кінця січня 2020 року почати фінальне тестування, а з квітня цього ж року офіційно запустимось», – сказав Бахматов.

22 жовтня запуск електронного квитка у київському транспорті перенесли на 2020 рік.

Перенесення запуску е-квитка пов’язане з тим, що наразі не узгодили питання проїзду пільгових категорій пасажирів, які не зареєстровані у Києві. Ще однією причиною є відтермінування впровадження учнівського електронного квитка, пояснюють у КМДА.


Єдиний електронний квиток запустили в тестовому режимі 1 листопада 2018 року. Повноцінно ввести систему в експлуатацію планували з листопада 2019 року.

The Village Україна дізнався, для чого запускають електронний квиток, скільки коштуватиме проїзд і як е-квитком користуватись.

Обкладинка і фото: КМДА