Уряд розглядає можливість будівництва лінії наземного метро на Троєщину. Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав в інтервю «Радіо Свобода».

«Ми будемо обов’язково говорити про київське наземне метро, назвемо це так. Аналог кільцевого швидкого трамвая... Це в Німеччині називається S-Bahn. Це одна з можливостей, як ми можемо нарешті вирішити проблему з наземним електричним транспортом на Троєщині», – розповів міністр.

Цей проєкт у кілька кілька разів дешевший за теперішній проєкт метро на Троєщину, пояснив Криклій. Крім того, він здатний розвантажити трафік на лівому березі.

Наземне метро на Троєщину розвантажить трафік на лівому березі / Київський метрополітен

На питання, коли такий вид транспорту зявитися на Троєщині, Криклій відповів, що це залежить від влади Києва. «Від Києва необхідна участь у цьому процесі лише на одну третину. Хай визначаються», – сказав міністр.


 «Київський метрополітен» у 2018 році оголосив тендер на проєктні роботи з будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро (від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо). Очікувана вартість проєктних робіт становить 148,5 млн гривень.

 Подільсько-Вигурівська лінія метрополітену буде складатися з 14 станцій, 3 пересадочних вузлів і 1 електродепо. Планується, що будівництво буде здійснюватися у дві черги, кожна з яких буде тривати три-чотири роки.