Пакетики чаю преміум-класу можуть залишати мільярди частинок мікропластику в чашках. Про це йдеться у дослідженні канадських науковців з університету Макгілла, пише BBC.

Більшість компаній використовують паперові пакети, проте преміальні марки перейшли на використання пластику.

Для дослідження науковці використали чотири різних види чаю, упакованих у пластикові пакетики. З них витягнули чай, а пакетики помістили у воду, нагріту до 95 градусів.

Один пластиковий пакетик з чаєм залишив у гарячій воді близько 11,6 мільярдів частинок мікропластику. Вони невидимі неозброєним оком.

«Рівень частинок, які виділяються з пластикової упаковки, у кілька разів перевищують попередні дані про мікропластик у продуктах харчування», – йдеться у дослідженні.


За один тиждень людина може вжити близько 5 грамів пластику – це вага кредитної картки.

Щороку мільйони тонн пластику розпадаються на дрібні частинки і волонка, які не розкладаються. Вони відомі як мікропластик. Їх знаходять не лише у містах, а у високогір’ях і океанах. Мікропластик може переносити токсичні хімічні речовини або шкідливі мікроби.